Bordtennis

2018-03-06

Dagens program observation af professionelle spillere og træning af teknik i bordtennis (forhåndkontra, baghåndkontra og for-baghånds loop)


Observation 

Vi snakkede kort om hvordan man skulle holde på battet, hvor vi efterfølgende skulle se video. Vi så 3 videoer, hvor vi skulle lægge mærke til hvordan de professionelle spillere udførte deres forhåndkontra, baghåndkontra og for-baghånds loop. Vi skulle selv notere hvad vi mente der var vigtigt i de forskellige slag. Derefter skulle vi gå sammen i grupper, hvor vi skulle udvælge tre fokus punkter, for hvert slag. De fokus punkter skulle vi tænke over igennem hele undervisningen. 

Vores tre fokus punkter i forhåndkontra  

  1. Vinklet albueled
  2. Stift håndled med pegefinger bagpå battet 
  3. Slag til bold ved rotation i skulderled 

Vores tre fokus punkter i baghåndkontra 

  1. Vinklet albueled
  2. Stift håndled med tommelfinger bagpå battet 
  3. Slag til bold ved strækning af albueled

Vores tre fokus punkter i for-baghånds loop

  1. Trække battet fra knæ og op til hovedet
  2. Inden battet trækkes op er det vandret og bliver vinklet jo højere det kommer op
  3. Ned i knæ (skovskiderstilling), så man er klar til at bevæge sig

Vi snakkede om hvordan man kunne træne de forskellige slag.  Vi delte det op i tre grupper:

Opvarmning

Vi startede med en opvarmning, som havde to kajler der stod over for hinanden. Kasper forklarede og viste hvilke øvelser vi skulle lave, og så gjorde vi det efterfølgende. 

Øvelser vi lavede 

  • Gå frem og tilbage
  • Gå på (tær, hæle, ydersiderne og indersiden af fødderne)
  • Side step 
  • Krydshop 
  • Krabbegang
  • Gå på alle fire uden af knæene rammer jorden.

Vi gik videre til at bruge noget teknik i opvarmningen. Vi skulle have en bold og et bat hver. Vi brugte den samme opstilling af kajler. Kasper fortalte igen hvilken øvelse vi skulle lave og viste det. 

Øvelser vi lavede med bold og bat:

  • Jonglering med bold forhånd og baghånd
  • Spille en bold frem og tilbage til en medspiller

Vi afsluttede ved at spille bordtennis i en hulafhopring. Vi var to og to sammen og skulle skyde bolden ind i ringen, så man spillede frem og tilbage til hinanden. 


Teknik træning 

Vi spillede på tværs af bordet, så det var en kort bane uden net. Vi trænede nogle af de fokus punkter vi havde valgt i de forskellige slag. Vi skulle også prøve at holde bolden igang og bytte side med medspilleren. 

Vi gik efterfølgende sammen i tre store grupper hvor den ene gruppe skulle lave kinetisk træning og de to andre grupper lavede valgfri træning ud fra de tre områder vi havde snakkede om tidligere. 

Her ses den valgfrie træning, som var randomiseret træning 


Kinetisk træning 

Kinetisk træning er en træning hvor vi øvede de forskellige slag, ved mange gentagelser. Vi fik 8 bolde hver af 4 omgange. Vi skulle afvikle vores slag, med bagtanke på de fokus punkter vi havde lavet tidligere.  Den første runde var det forhåndkontra der blev trænet, de restende var der fokus på loop. Vi optag nogle videoer af vores slag, hvor vi kunne se hvad vi skulle arbejde mere med. 

 

Her ses den kinetiske træning, som var en bloktræning 


Refleksion

Undervisningen var godt bygget op og ville være en god måde at træne teknik i folkeskolen. Der var en god progration igennem hele undervisningen og det var sjovt igennem hele undervisningen. 

Opvarmningen var fin og det var godt at kombinere opvarmning og teknik. 

Observationen gjorde at vi brugte den nondeklarative hukommelse igennem hele undervisningen. Det syntes jeg var fint, da jeg havde spillet bordtennis før. Så jeg fik mere fokus på nogle detaljer i de forskellige slag, som jeg ville fokusere på. 

Personligt syntes jeg, at jeg er okay til bordtennis, men jeg kunne mærke at mine loop slag udviklede sig til at blive rigtig gode. Den kinetiske træning gav rigtig meget og var rigtig sjov, der var en god dynamik i mine slag og det var fedt at få fornemmelsen af det spiller. Det var ret godt at have de fokus punkter igennem hele forløbet, så man kunne mærke der skete en fremgang i de forskellige slag. 

© 2017 Tobias Dalhoff Larsen, Idrætsblog.
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang