Dag 2 med mountainbike og klatring

2018-08-28

Dagens program 

Mountainbike og klatring, vi var delt op i to hold så vi byttede aktiviteter med det andet hold midt på dagen 

Mountainbike 

Dagens start bød på mountainbike. Mads, som var vores instruktør hjalp os med at finde cykel og hjelm. Mads havde planlagt en rute vi skulle ud på, den havde en distance på ca. 5 km. Ruten var for det meste på bredstig og det var et bakkede terræn, jeg er overbevist om vi var op ad nogle stigninger som var ¨udenfor kategori¨. Vi havde stop undervejs hvor Mads fortalte lidt om landskabet og hvordan Møn er blevet til. Vi havde et stop på toppen af Møn, hvor vi kunne se rigtig langt. Vi var alle rigtig glade for at nå toppen, som i kan se på billedet. 

Da vi havde været på toppen af Møn skulle vi ned af jydelejet, endelig kom der god fart i hjulene, da der var stejlt ned.

Her ses glæden efter at have kørt ned af jydelejet


Klatring 

Efter en let frokost skiftede vi over til klatring. Først skulle vi have en hjelm og en sele om hofterne. i selen sad der:

  • Et 8 talsknob
  • Et taljereb med energiabsorberer
  • En remskive

Der var tre forskellige klatrings baner, hvor der skulle bruges forskellige teknikker. 

Træbanen  

Træbanen der skulle man klatrer 11 m op, når man nåede toppen var der en klokke man kunne ringe med. Det var vigtigt at bruge benene til at komme op, så der ikke kom for meget mælkesyre i armene, det vil sige det er en anaerob proces. 

Trekantbanen  

Trekantbanen bestod af nogle wire der var spændt fast mellem tre træer, som dannede en trekant. Der handlede det om at bruge sin balance, som sker i lillehjernen, der modtager signaler fra balanceorganet - buegangene i det indre øre. Banen varierer med højden 9 til 11 m ned. Denne banen skulle man igennem inden, man kunne gå over til den næste, da vi skulle prøve at skifte vores karabinhager over på en ny wire. 

Svævebanen 

Svævebanen var 13 m høj og den bestod af en rebstige, samt en wire der dannede svævebanen. Det var vigtigt at bruge sine ben til at komme op af rebstigen, da det var virkelig hårdt for armene og der nemt kunne dannes mælkesyre under den anaerobe proces. Vi fik forklaret der var to teknikker man kunne bruge til at komme op, den almindelige og cirkus metoden. Cirkus metoden bestod i at klatre ude på siden af stigen. 


Jeg fandt denne video, hvor man kan se det omgivelser vi har været ude i. 


Refleksioner 

Idag blev jeg fysisk udfordret på den gode måde. Der var mange udfordringer både i mountainbike og klatring. Det var fedt at prøve begge ting og begge aktivitetter er gode til elever i udskolingen. 

© 2017 Tobias Dalhoff Larsen, Idrætsblog.
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang